Robert Benninga daagt ZZP’ers uit

Magazines | Vallei Business nr 1 2014

Robert Benninga daagt ZZP’ers uit

“Wanneer je alles opschrijft wat er vanavond gezegd wordt, ga je minimaal de helft onthouden. Anders ben je net een Tefalpan. Dan glijdt alles langs je heen. En ik hoop dat je vanavond inzichten krijgt waar je wat mee gaat doen.”

Zo begint Robert Benninga, topspreker op het gebied van leiderschap, high performance en persoonlijke ontwikkeling, zijn optreden. Op uitnodiging van ZZP Valley was Benninga 11 februari te gast bij de Rabobank in Ede met zijn verhaal ‘Sterk staan in slechte tijden’.

De aanwezige ondernemers schrijven druk mee in de notitieboekjes die bij binnenkomst naast een dik elastiek op elke stoel liggen. Ook schromen ze niet enthousiast te reageren op de vragen die Robert Benninga stelt. Het motto van Benninga waarop hij tijdens zijn verhaal een aantal keren terugkomt, is: “Geloof geen woord van wat ik zeg, ga het gewoon doen en kijk wat het je oplevert. Ik vertel alleen maar open deuren. Loop jij door die deur heen?” Benninga ziet het als zijn levensopdracht met treffende voorbeelden en confrontatie de kwaliteiten van zijn publiek naar een hoger niveau te brengen.

Tegenslag of kans?

De antwoorden op de vragen die Benninga continu op zijn publiek afvuurt, zeggen volgens de spreker stuk voor stuk iets over de mensen die de antwoorden geven. Dat ligt ook in lijn met zijn statement ‘hoe je iets doet, zo doe je alles’. “Mensen die te laat komen, zijn altijd te laat. Mensen die onbeschoft zijn, zijn altijd onbeschoft.“

Het goede nieuws is gelukkig dat we ons gedrag volgens Benninga compleet kunnen veranderen. Het elastiek wordt erbij gehaald. “We gaan de comfortzone eens een beetje oprekken. Waarom is het gras groener bij de buren?” Uit het publiek: “Ze gebruiken meer mest.” “Ja”, reageert Benninga. “Ze hebben meer shit. Dat is de belangrijkste reden waarom gras harder groeit bij de buren. Problemen brengen je verder. Is een burn-out, scheiding, ziekte of ontslag een kans of een tegenslag? Iets heeft geen betekenis behalve de betekenis die jij er aan geeft. Of iets een kans of een tegenslag is, is je eigen keuze. 80% van de mensen kan dat, 20% van mensen kan dat niet, bijvoorbeeld vanwege handicap. Er gebeuren nu eenmaal dingen in je leven. Als het leven je citroentjes geeft, maak er limonade van.”

Voor informatie over aankomende events van ZZP Valley, kijk op www.zzpvalley.nl.

Mede-sponsor van dit Event:

ZZP Next - Omdat de ZZP’er belangrijk is

Wij zijn er van overtuigt dat de ondernemende ZZP’er belangrijk is voor onze economie. Daarom geven wij hen de aandacht die ze verdienen.

ZZP-Next is een accountantskantoor speciaal voor ZZP’ers. Voor een vast bedrag per maand de keuze uit verschillende pakketten inclusief advies, actieve betrokkenheid en volledig online.

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by